Wie momenteel een huis koopt, betaalt relatief weinig hypotheekrente. De hypotheekrente tarieven zijn gedaald en staan op het laagte punt sinds 2006. Momenteel wordt gemiddeld een 4,2 procent rente betaald voor hypotheken afgesloten in de laatste maanden.

De hypotheekrente tarieven volgen over het algemeen het belangrijkste rentetarief van de ECB. Vanaf de zomer van 2011 verlaagde de centrale bank de renten in stappen van 1,5 naar het huidige historisch lage 0,75 procent.

Door de economische neergang en de slechte situatie op de huizenmarkt zijn de hypotheek aanvragen gedaald, maar ook aangescherpte regels voor de verstrekking van hypotheken spelen hierbij een rol.

Sluit men momenteel een hypotheek af dan is niet alleen een scherpe rente belangrijk maar ook gunstige voorwaarden.

De verwachting voor de hypotheekrente tarieven in de toekomst? Rente is niets anders dan een prijs voor geld. Wordt het geld door inflatie minder waard dan zal de hypotheekrente omhoog gaan. Hoeveel dat in de praktijk betekent is afhankelijk of men al een hypotheek heeft en deze  is afgesloten met een vaste rente of een variabele rente.

De huidige hypotheekrente tarieven zijn te vinden op de diverse websites van banken en hypotheekadviseurs en informatie sites voor hypotheken.

 

Voor informatie omtrent hypotheken willen wij u verwijzen naar Hypotheekplek.nl

Informatief over hypotheken en leningsvormen
Hypotheekplek.nl is de juiste plek voor jouw hypotheek informatie